Kig dig omkring i vores samling af vegetaropskrifter her.
I tillæg har vi tre gode råd, som kan gøre en kødfri dag både fristende og sjov.
1. Planlæg en måned frem i tid
For at undgå at stå med spørgsmålet “Hva skal jeg finde på?” dagen før eller samme dag, så gør dig selv den tjeneste at forberede en ugentlig kødfri dag en hel måned frem i tid. Det gør alting meget letter, og så kan du også handle ind i god tid. Vælg for eksempel sidste søndag i måneden som din planlægningsdag. Lav en god kop te eller kaffe og lyt til en podcast eller noget god musik, mens du planlægger.
2. Lav mad du kender
Det kan være en rigtig god idé at starte med mad, du allerede kender i forvejen. Vegetarisk mad behøver ikke være meget anderledes, og du har ikke brug for erstatningsprodukter eller kedelige sojabøffer. Prøv for eksempel disse 5 opskrifter:
- Vegansk rødbede-burger
- Ægte italiensk pizza
- Pasta med hjemmelavet pesto
- Mexicansk bønnesuppe som virkelig mætter
- Falafel
3. Kødfri dag – for dig og klimaet
Vi ved, at mindre kød og mere plantebaseret kost er godt for at forhindre en række kræftsygdomme, og i tillæg kræver kødproduktionen ufattelig store mængder ressourcer. Der bliver fældes regnskov for at dyrke soja til dyrefoder, og der bruges store mængder vand til kødproduktionen. I tillæg udledes der masser af CO2. Ifølge DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug ved Aarhus Universitet udledes følgende mængder:
- Lammekød: 21,4 kilo CO2 per kilo.
- Oksekød: 13,9 kilo CO2 per kilo.
- Svinekød: 4,6 kilo CO2 per kilo.
- Hel kylling, frossen: 3,7 kilo CO2 per kilo.
- Hel kylling, fersk: 3,2 kilo CO2 per kilo.
En kødfri dag er altså godt for både dig og klimaet.
Clik here to view.

Indlægget Kødfri dag blev først udgivet på Vegetaropskrifter.com.